Kuantum platformuyla işbirliği içinde Der Greif, gelecek vadeden fotoğrafçılardan seçkin bir NFT koleksiyonunu piyasaya sürüyor. Dijital sanat, müzik ve koleksiyon ürünlerinden sonra, tokenizasyon dalgası artık fotoğraf sanatını da beraberinde getirmeye başladı.
NFT’ler, sanatçıların çalışma şeklini ve sanat piyasasının kurallarını değiştirdi. NFT’ler ayrıca ve özellikle fotoğrafçılık alanında, koleksiyon ürünleri, dijital sanat ve Bored Ape Yat Kulübü gibi üyelik simgelerinin yanı sıra medya heyecanında arka koltukta yer alıyor, NFT’ler potansiyellerini giderek daha fazla ortaya çıkarıyor. Fotoğraf NFT’lerine olan ilginin arttığı gerçeği, en geç Mayıs 2021’de sanatçı Justin Aversano tarafından satılan TWIN FLAMES # 49 ile şimdiye kadar satılan en pahalı beşinci fotoğraf olarak kanıtlandı. 871 Ether satış fiyatıyla 2,4 milyon ABD dolarına eşdeğer. Aynı zamanda şimdiye kadarki en pahalı fotoğraf NFT’si.
Geçen yıl Kasım ayında Aversano, Kris Graves, Alexx Shadow ve Jonas Lamis ile birlikte elle seçilmiş fotoğraf koleksiyonlarına yönelik NFT platformu quantum.art’ı kurdu… Güzel sanatlar fotoğrafçılığının Alman çevrimiçi ve basılı yayıncısı Der Greif ile birlikte Julia Kafizova, Marcin T. Jozefiak ve Margaret Murphy’nin yapıtlarıyla ilk ortak NFT işbirliği 24 Mart Perşembe günü OpenSea’de başlatılacak.
NFT’ler sanat dünyasında yeni bir soluk
Tavada flaş mı yoksa orman yangını mı? Simon Lovermann, NFT’lerin sanat piyasası üzerindeki etkisi konusunda net bir duruş sergiliyor: “Bence, NFT’ler uzun vadede sanat işini değiştirecek – zaten bunu yapıyorlar”. NFT’ler başlangıçta bir heves olarak gülümsese de, NFT pazarındaki satış rakamları, yerleşik sanat dünyasının bile artık görmezden gelemeyeceği yeni gerçekler yarattı.