Birleşik Krallık’taki politika yapıcılar, 18 Aralık’ta kripto ile ilgili Dijital Menkul Kıymetler Korumalı Alanı (DSS) kurallarını, katı yeni FCA kuralları olarak tanıttı.
Birleşik Krallık Hazinesi liderleri, Dijital Menkul Kıymetler Korumalı Alanı (DSS) düzenlemeleri adı verilen bir dizi kuralı 18 Aralık’ta parlamentonun huzuruna sundu.
Kurallar, Hazine’nin yeni mevzuat gerekliliklerini kaldırmasına, değiştirmesine veya uygulamasına olanak tanıyor. Ayrıca, Hazine’nin yetki vermesi durumunda İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) ve Mali İdare Otoritesi’nin (FCA) bir sanal alanı çalıştırmasına ve denetlemesine de izin veriyorlar. Ayrıca Hazine ve Meclis arasındaki işbirliği sayesinde sandbox bulgularının kalıcı olarak yasalaşması mümkün olacak.
Notta, kuralların dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) ve dijital varlıkları destekleyen teknolojiyi içeren testlere izin vermesi gerektiği açıkça belirtiliyor. Spesifik olarak, bu testler, merkezi menkul kıymet depoları ve ticaret mekanlarının rollerini yerine getirmek için yukarıdaki teknolojiyi kullanabilir.
İngiltere katı ama kriptoya açık
Birleşik Krallık, çeşitli katı kripto politikalarıyla tanınmaktadır. FCA, Ekim ayında kapsamlı reklamcılık kuralları getirdi. Bu, çok sayıda firmanın hizmetlerini azaltmasına yol açtı; en son Revolut gibi diğer firmalar da uyarı listesine alındı.Poloniex, bugün İngiltere’deki ticari hizmetleri durdurdu.
Ek olarak, 1 Eylül 2023’te bir Seyahat Kuralı yürürlüğe girdi. Bu, bazı Birleşik Krallık şirketlerinin kripto transferleriyle ilgili bilgileri toplayıp paylaşmasını gerektiriyor.
Bu kısıtlamalara rağmen, Birleşik Krallık hükümeti kripto faaliyetleri için “güvenli bir yetki alanı” oluşturma hedefini dile getirdi. Bu arada İngiltere Merkez Bankası, stablecoin’lere izin verilmesine kısmen odaklanan bir finansal yenilik yol haritası hazırladı.